index | reclama | contact

Categorii
Parteneri

Produse naturiste
ziare
Curs BNR
Vremea (prognoza meteo)
Cadouri

lenjerie intima

dictionar englez roman

anunturi gratuite

anunturi auto

Sfatul zilei

Ouale se tin in apa rece cam 5-6 miute dupa ce s-au fiert pentru a se putea decoji mai usor. Un ou moale e gata intr-un minut, unul cleios in 3 minute, iar unul tare in 5 minute de cand a inceput apa sa fiarba.


Calculator Indice Masa Corporala

Cum pot sti care este greutatea mea ideala?

Un raspuns ar fi ca este greutatea la care te simti si arati cel mai bine. Un altul, mult mai obiectiv, ar fi ca este acea greutate la care ai cel mai scazut risc de īmbolnavire si care īti permite sa traiesti cel mai mult. Din fericire, astazi avem la dipozitie rezultatele unor studii populationale de mare anvergura care au investigat exact aceasta chestiune. Īn aceste studii, cercetatorii au folosit indicele de masa corporala (IMC), o masura a greutatii īn functie de masura, pentru a evalua greutatea sanatoasa.

  Persoanele al caror IMC este cuprins īntre 18,5-24,9 traiesc cel mai mult. La valori ale IMC peste 25 se remarca o crestere a ratei mortalitatii. Cānd IMC este mai mare de 30, ratele mortalitatii sunt cu aproximativ 50% mai mari decāt la cei slabi.

  Nici deficitul ponderal excesiv nu este lipsit de riscuri. Folositi sectiunea de calculare a IMC de mai jos pentru a va verifica IMC si categoria de risc careia īi apartineti.

Interpretare rezultate:
18,49 sau mai putin - Subponderal
intre 18,50 si 24,99 - Greutate normala
intre 25,00 si 29,99 - Supraponderal
intre 30,00 si 34,99 - Obezitate (gradul I)
intre 35,00 si 39,99 - Obezitate (gradul II)
40,00 sau mai mult - Obezitate morbida