Sos cu ciuperci si smantana

Ingrediente:

250g ciuperci 1 lingura de unt 1 lingura de faina 1 ceasca de zeama de carne 2 linguri de smantana cateva fire de patrunjel sare

Preparare:

Se spala si se taie ciupercile in felii subtiri. Se inabusa pe foc cu 1/2 lingura de unt. Separat se face un rantas alb dintr-o jumatate de lingura de unt si o lingura de faina. Se stinge cu zeama de carne. Se adauga ciupercile inabusite, sare si putin patrunjel tocat foarte fin. Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand; daca sosul este prea gros, se mai adauga zeama de carne. Din cand in cand, se ia cu o lingurita spuma ce se formeaza la suprafata. Se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot, dar la foc mic, pentru ca smantana sa nu se taie.

Timp Preparare:

Nespecificat

Complexitate:

redusa

Imagini Preparare: