musaca de cartofi cu linte

Ingrediente:

500 g cartofi,
200 g linte,
1 ceapa,
4 linguri ulei,
1 lingura pesmet,
1 lingura bulion,
sare, piper, cimbru.

Preparare:

Lintea se tine la inmuiat cateva ore ( cel mai bine se pune de cu seara iar dimineata se scoate). Se pune la fiert, se scurge si se asteapta sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se pune in masina de tocat carne. In acest timp se pun si cartofii sa fiarba in coaja. Dupa ce au fiert se curata si se taie felii. Ceapa se taie marunt si se pune la calit. Se adauga lintea si dupa cateva minute se pune sare, piper si cimbru dupa gust.

Se unge o cratita si se presara cu pesmet. Se pune un strat de cartofi, unul de linte, alternativ, avand grija sa termini cu un strat de cartofi.

Bulionul se dilueaza cu o ceasca de apa si putina sarecare se toarna peste cartofi. Se pune la cuptor si se tine pana se rumeneste. Se serveste alaturi de muraturi

Timp Preparare:

60 minute

Complexitate:

redusa