index | reclama | contact

Categorii




Parteneri

Produse naturiste
ziare
Curs BNR
Vremea (prognoza meteo)
Cadouri

lenjerie intima

dictionar englez roman

anunturi gratuite

anunturi auto

Sfatul zilei

Ouale se tin in apa rece cam 5-6 miute dupa ce s-au fiert pentru a se putea decoji mai usor. Un ou moale e gata intr-un minut, unul cleios in 3 minute, iar unul tare in 5 minute de cand a inceput apa sa fiarba.


Tort de mere

Ingredientele Necesare:

1 kg mere intregi curatate de coaja la care scoateti cotoarele cu seminte 5 oua, 1 cana zahar, 1 cana faina, 1 ceasca ulei, coaja de lamaie.

Timp Preparare:

Nespecificat

Mod De Preparare:

- se separa albusurile de galbenusuri; - se bat bine albusurile cu cana de zahar; - se adauga galbenusurile unul cate unul in albusurile batute bine; - se adauga ceasca de ulei si coaja de lamaie (optional); - se adauga faina amestecand incet pana se incorporeaza bine. Pregatiti si crema de oua (care se foloseste de obicei la crema de zahar ars): - 6 oua intregi se freaca bine cu 200 g zahar (adica pana nu se mai simte prea tare zaharul). - Se adauga 1 litru de lapte caldut (nu fierbinte!). - Daca vreti puteti face aceasta reteta la jumatate, adica 3 oua, 100 g zahar, 1/2 l lapte. - In cratita in care vreti sa preparati tortul puneti niste zahar ( in jur de 150 g) si il caramelizati. Dupa ce s-a topit zaharul, incercati sa-l prelingeti si pe peretii cratitei nu numai pe fundul acesteia si asezati merele unul langa altul. - Dupa ce s-a umplut cratita cu mere, o introduceti in cuptor. Merele incep sa elibereze apa si capata o culoare frumoasa ( procesul dureaza cam 20 minute, pana in 30). - Dupa aceea, scoateti cratita din cuptor, puneti crema de oua peste mere, o introduceti din nou in cuptor si asteptati pana se incheaga compozitia ( in aprox. 15 - 20 minute). Dupa ce s-a inchegat, scoateti din nou cratita din cuptor si puneti blatul peste tot ce este in ea. - Asteptati sa se coaca blatul (aprox. 40 minute, dar se incearca usor cu o scobitoare), apoi scoateti definitiv cratita din cuptor. - Lasati un pic sa se raceasca si rasturnati pe un platou. Dupa racirea definitiva a tortului se poate trece la ornarea cu frisca.

Grad Dificultate:

redusa

Galerie Foto:

 

Alte informatii despre: Tort de mere

Comentarii

(2009-01-30)
blat?nu s-a zis nimic de blat ,decat ca se pune si el in tava.dar cum se face si cand
(2009-03-13)
cand a intrat blatul in ecuatie? ca nu se specifica nimic...
(2009-03-30)
initial se specifica 5 oua, ulterior apar 6 putem incera cu 3... totusi? tort de crema de zahar ars cu mere, seamana dar, reteta de aici lasa de dorit...
(2009-06-10)
buna ziua ,asculta cucona, daca ai fi o adevarata gospodina si ai da ,atentie la ce ai citit ai fi inteles dar se vede ca esti grea de cap:p alta data sa nu mai critici.
(2010-02-12)
adevarul este ca nu este redactata corect aceasta reteta nu are trecute toate ingredientele de la inceput
Adauga comentariu