index | reclama | contact

Categorii




Parteneri

Produse naturiste
ziare
Curs BNR
Vremea (prognoza meteo)
Cadouri

lenjerie intima

dictionar englez roman

anunturi gratuite

anunturi auto

Sfatul zilei

Verificarea ciupercilor se poate face fie cu un obiect din argint (lingurita) ce se pune in apa in care fierb ciupercile si care, in cazul ciupercilor otravitoare, se innegreste, fie cu patrunjelul verde, care se ingalbeneste in prezenta otravii, sau cu o jumatate de ceapa care se albastreste sau se innegreste cand ciupercile sunt otravitoare.


Compot de prune

Ingredientele Necesare:

5 kg prune, 1 kg zahar, 3 l apa, 2 cuisoare, o lingurita rasa de scotisoara.

Timp Preparare:

Nespecificat

Mod De Preparare:

Zaharul si mirodeniile nemacinate se pun intr-o oala plina cu apa cam de 6 litri sau 8. Cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga cam un sfert din prunele spalate si curatate de codite, se amesteca cu lingura in sirop, ca sa se infierbinte toate un minut, apoi, fara sa clocoteasca, se scot cu strecuratoarea si se pun intr-o cratita; cind siropul clocoteste din nou, se pun alte prune la fel, pina cand se termina toata cantitatea.Prunele se asaza nepresate in borcane, lasind un spatiu liber de 2-3 cm pina la gura acestora.Siropul se lasa sa se mai raceasca, apoi se toarna uniform peste ele, pina la acelasi nivel.Borcanele se leaga bine, fara a lasa aerul sa patrunda.

Grad Dificultate:

redusa

Mentiuni

Compotul de prune are efect laxativ.

Alte informatii despre: Compot de prune

Comentarii

Adauga comentariu