index | reclama | contact

Categorii




Parteneri

Produse naturiste
ziare
Curs BNR
Vremea (prognoza meteo)
Cadouri

lenjerie intima

dictionar englez roman

anunturi gratuite

anunturi auto

Sfatul zilei

Pestele se curata mai usor de solzi daca il punem in apa clocotita cateva secunde, dupa care il punem sub un jet de apa rece.


Prajitura cu portocale si ciocolata

Ingredientele Necesare:

1/2 kg faina 75 g margarina 60 g zahar 25 g drojdie 150 ml lapte 2 linguri rase de zahar 2 portocale 100 g ciocolata de menaj 2 lingurite de lichior sare

Timp Preparare:

Nespecificat

Mod De Preparare:

Se dizolva drojdia in lapte, se adauga 60 g zahar si un praf de sare si se amesteca. Punem faina in ploaie, margarina topita, se framanta bine si se lasa aluatul la crescut. Curatam portocalele, le taiem bucati mari, le punem intr-o craticioara cu 2 linguri de zahar, la foc mic 3-4 minute. Dupa ce s-a topit zaharul, luam craticioara de pe foc, scoatem bucatile de portocale pe o farfurie si se patreaza siropul pentru glazura. Intindem aluatul crescut in foaie, punem 3/4 din bucatile de portocale si un sfert din ciocolata rupta bucati mari, rulam si punem totul intr-o forma de savarina, unsa cu unt si tapetata cu faina. Decoram prajitura cu bucatile de portocale ramase, stropite cu lichior, si o dam la cuptor, al foc potrivit, pentru 35-40 de minute. In acest timp, topim in siropul de portocale ciiocolata ramasa. Dupa ce s-a copt si s-a racit, decoram prajitura cu glazura de ciocolata si o taiem bucati.

Grad Dificultate:

redusa

Galerie Foto:

 

Alte informatii despre: Prajitura cu portocale si ciocolata

Comentarii

Adauga comentariu