Ingrediente
- 1 kg Cartofi
- 300 ml smantana pentru gatit
- 2 Catei de usturoi
- dupa gust nucsoara
- pentru uns tava Unt
- dupa gust Sare
- dupa gust Piper
Mod de preparare
Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti la cuptor – un preparat de o simplitate dezarmantă, dar cu o savoare inconfundabilă și o versatilitate mare. În versiunea sa cea mai simplă, acest fel de mâncare include cartofi și smântână. Însă aceasta este doar începutul, există o multitudine de variante și adaptări care adaugă straturi de complexitate și deliciu.
La noi acasă reteta de cartofi frantuzesti este un fel de mâncare pe care îl savurăm cu regularitate, mai ales la cină. Popularitatea lor nu este surprinzătoare: ingredientele sunt ușor de găsit, timpul de pregătire este minim, nu necesită un efort deosebit, iar rezultatul este o mâncare plină de gust.
Pentru mai multe retete gustoase, vizitati pagina noastra carteadebucate.ro
Pasi de urmat
1 Done | Preîncălzește cuptorul la 180°C. |
2 Done | Curăță cartofii și taie-i în felii subțiri cu ajutorul unui robot de bucătărie sau manual cu un cuțit bine ascuțit. |
3 Done | Stoarce usturoiul și freacă o tavă de cuptor cu el, apoi unge tava cu unt. |
4 Done | Așază feliile de cartofi în tavă, stropind fiecare strat cu smântână, adăugând un pic de nucșoară, sare și piper. Continuă până când toți cartofii sunt în tavă. |
5 Done | Toarnă smântâna rămasă deasupra ultimului strat de cartofi. |
6 Done | Acoperă tava cu folie de aluminiu și coace cartofii timp de o oră. După o oră, verifică cu o furculiță dacă cartofii sunt gătiți. Dacă furculița intră ușor, înseamnă că sunt gata. Dacă nu, continuă coacerea până când cartofii sunt moi. |
7 Done | După ce sunt gata, scoate folia de aluminiu și lasă cartofii la cuptor încă 15 minute, sau până când sunt aurii la suprafață. |
8 Done | Lasă cartofii să se răcească puțin înainte de a-i servi. |