Ingrediente
- 500g Ceapa
- 500g Morcovi
- 100ml Ulei
- 2,3 linguri Bulion
- 200g Orez
- 1 legatura Marar
- 1 lingurita Malai
- 1 Varza
Mod de preparare
Sarmale de post în foi de varză acră este o rețetă excelentă pentru perioada postului. Deși aceste sarmale de post nu include carne, gustul lor este delicios datorită ingredientelor precum ceapa, morcovul și orezul. Bunica mea obișnuia să le pregătească în timpul postului sarmale de post și, fără excepție, ne delectam cu ele. Acompaniate de un ardei iute, acestea sunt mult mai ușor de digerat decât sarmalele cu carne. Daca esti interesat de mai multe retete de sarmale de post intra la retete vegane
Alte recomandări de sarmale vegetariene pe care le puteți încerca includ sarmalele în frunze de viță de vie cu praz și ciuperci, sarmalele în foi de varză cu carne de porc, sarmalele în foi de varză cu carne de pui, sarmalele cu urdă în foi de stevie sau sarmalele în frunze de viță de vie preparate la cuptor.
Pasi de urmat
1 Done | Tocați ceapa și radeți morcovii, după care le căliți în ulei la foc mic până se înmoaie. |
2 Done | Adăugați orezul și o lingură de bulion, lăsând la foc mic pentru câteva minute. |
3 Done | Îndepărtați de pe foc și adăugați sare, piper, cimbru și mărar tocat. Adăugați și mălaiul și amestecați bine. Lăsați la răcit. |
4 Done | Între timp, pregătiți frunzele de varză pentru umplutură. Dacă sunt prea sărate, spălați-le în apă caldă și lăsați-le la scurs. |
5 Done | Într-o foaie de varză, adăugați o lingură din compoziția răcită și rulați frunza. |
6 Done | Așezați sarmalele într-un vas peste câteva foi de varză și adăugați o lingură de bulion peste fiecare rând de sarmale. |
7 Done | Completați cu apă până la nivelul sarmalelor și acoperiți cu frunze de varză. |
8 Done | Lăsați la foc mic pentru aproximativ o oră, rotind vasul din când în când. |
9 Done | Dacă aveți un vas de lut sau un slow cooker, puteți folosi aceste ustensile pentru a găti sarmalele. |