Blinele

Cunoscute si sub denumirea de clatite rusesti, aceste blinele sunt foarte populare si in bucatariile romanesti. Aromele rafinate pe care le dezvaluie si textura fina a acestora le fac rapid indragite de cei mici si de cei mari. Blinelele clasice sunt un desert perfect asociate cu gem de fructe si miere de albine. Pot fi transformate cu usurinta in ingredient principal pentru mic dejun alaturi de crema de ciocolata si suc de portocale insa pot fi transformate in aperitive inedite impreuna cu un pate elegant. Reteta de binele este simpla, usor de pregatit si de preparat. Aceasta mancare cu aroma orientala este ingredientul cheie care ii impresioneaza placut si pe cei mai mofturosi dintre invitati. Pot fi preparate cu lapte acru, iaurt sau lapte batut si au valoare energetica ridicata.


Timp pregatire: 10 min

Timp de gatire: 15 min

Timp total: 25 min

Numar portii: 6 portii
Calorii/portie: 550 kcal


Ingrediente Blinele

  • 4 oua
  • 200 g zahar alb
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml iaurt gras
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 400 g faina
  • 50 ml ulei pentru prajit
  • miere, fructe sau crema de ciocolata pentru servit

Preparare Blinele

  1. Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
  2. In iaurt se dizolva o lingura rasa de bicarbonat. Se toarna iaurtul in compozitia de oua.
  3. Se adauga faina si incet incet se incorporeaza. Se adauga cele 3 linguri de ulei de masline, se amesteca si aluatul e gata.
  4. Se unge o tigaie cu ulei si se pune la foc. Se toarna cate o lingura de aluat in tigaie. Blinelele se prajesc pe ambele parti la foc mediu.
  5. Se repeta procedura pana cand termina aluatul. Se servesc cu miere, fructe de sezon sau crema de ciocolata dupa preferinte.

Blinelele cu iaurt pot fi baza pentru aperitive inedite. Pot fi unse cu pate de ficat sau cu crema de somon afumat. Pot deveni ingredient vedete care impresioneaza



Mai multe retete:

  • shaworma preparata in casa
  • Ghiveci pentru iarna
  • calcan prajit
  • chiftele din dovlecei cruzi
  • varza pane