Chiftele din dovlecei cruzi

Mancarea de chiftele din dovleci cruzi este foarte populare in Grecia, insa a reusit sa ii captive si pe romanii amatori de savori inedite. Este un preparat usor ce poate fi innobilat de savoarea ierburilor mediteraneene. Acest aperitiv usor este creat pentru a deschide apetitul, este aromat si gustos si este pus in valoare de un pahar de vina alb sec. Aperitivul de chiftele din dovleci cruzi pastreaza valoarea nutritiva a acestei legume. Preparatul se gateste rapid in doar cateva minute. Poate fi pregatit de persoanele novice in bucatarie. Aceste chiftele sunt aromate si pot fi pregatite pentru mese de familie sau pentru cine festive savurata in compania prietenilor apropriati.


Timp pregatire: 20 min

Timp de gatire: 10 min

Timp total: 30 min

Numar portii: 4 portii
Calorii/portie: 474 kcal


Ingrediente Chiftele din dovlecei cruzi

  • 600 g dovleci
  • 2 oua
  • 50 g faina
  • 100 ml smantana grasa
  • 100 ml ulei masline virgin
  • sare
  • piper
  • oregano

Preparare Chiftele din dovlecei cruzi

  1. Se spala dovlecii, se curata de coaja si se dau prin razatoare, se pun intr-un bol se sareaza si se lasa deoparte pentru 10 minute.
  2. Dupa aceasta perioada se scurg. Se amesteca dovlecii scursi cu faina, oua, sare, piper si oregano.
  3. Uleiul se incinge intr-o tigaie potrivita. Cand atinge temperatura optima se pun chiftelele, formate cu ajutorul unei linguri. Se prajesc pana capata culoare aurie, dupa care se intorc pe partea cealalta.
  4. Se scot pe prosop absorbant si se lasa la scurs.
  5. Se servesc cu smantana grasa.

Mancarea de chiftele din dovleci cruzi este un preparat aromat, usor de indragit de cei mici. Optional in compozitie se poate adauga marar proaspat tocat.



Mai multe retete:

  • compot de gutui
  • coliva de grau
  • dulceata de trandafiri
  • salata de legume cu macrou afumat
  • compot de cirese