Ciorba de oase de porc

Ciorba de oase de porc este o mancare traditionala romaneasca care nu trebuie sa lipseasca de pe mese, in special in sezonul de iarna. Bogata in grasimi valoroase, vitamine si minerale sustine buna functionare a organismului. Datorita cantitatii mari de lichid imbunatateste functia digestiva si tranzitul intestinal. Ciorba de oase de porc este bine cunoscuta in toata tara datorita gustului intens. Este apreciata si de copii si adultii de toate varstele si este un fel principal care ofera valoare bucatariei romanesti. Reteta simpla are in compozitie multe legume si o multa verdeata.


Timp pregatire: 20 min

Timp de gatire: 30 min

Timp total: 50 min

Numar portii: 10 portii
Calorii/portie: 405 kcal


Ingrediente Ciorba de oase de porc

  • 300kg oase de porc
  • 200g carne macra de porc
  • 50g ceapa
  • 50g morcovi
  • 50g ardei rosu
  • 50g pastarnac
  • 100g cartofi
  • 150g rosii
  • 3 l apa
  • 10g sare
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel

Preparare Ciorba de oase de porc

  1. Oasele si carnea se spala bine sub jet puternic de apa. Carnea se taie in bucati de marimea unei nuci.
  2. Intr-un vas inalt se pune apa si se da la foc. Cand da in clocot se pune un praf de sare, apoi se adauga carnea si oasele. Se lasa la fiert pentru 30- 40 de minut. Pe masura ce carnea si oasele clocotesc se aduna spuma formata.
  3. Se toaca ceapa, ardeiul, pastarnacul, morcovii in cubulete marunte. Se adauga in vas alaturi de oase si carne, cand acestea incep sa se patrunda. Se lasa la fiert 10 minute dupa care se adauga cartofii taiati in sferturi.
  4. Dupa inca 10 minute se adauga rosiile decojite, tocate marunt. Aproape de final intr-un castron de bate oul bine peste aceste se toarna putina zeama din ciorba. Amestecul astfel format se pune usor in vasul dat la foc mic.
  5. Se potriveste cu sare si piper dupa gust. Se adauga patrunjelul proaspat tocat. Se serveste calda.

Ciorba de oase de porc poate fi acrita cu zeama de lamaie sau otet dupa preferinte. Preparatul este innobilat de o lingura de smantana si un ardei iute.



Mai multe retete:

  • conopida cu ficat
  • varza pane
  • chiftele de conopida si pui
  • mancare de loboda
  • branza de burduf