Compot de cirese

Compotul de cirese este un desert usor de preparat de orice gospodina. Are gust intens, aroma inedita si parfum, in plus are valoare nutritiva ridicata. Acest preparat se pregateste usor si se pastreaza pentru mult timp. Este desertul ideal pentru iarna, cand organismul are deficit de vitamina C si antioxidanti. Datorita gustului dulce- acrisor placut poate inlocui dulciurile mai putin sanatoase. Ciresele sunt fructe aromate care nu isi modifica caracteristicile nutritionale prin fierbere si nici gustul. Compotul de cirese poate fi consumat simplu sau poate fi ingredient principal pentru torturi, tarte si alte prajituri. Are culoare frumoasa si incanta simtul vizual.


Timp pregatire: 10 min

Timp de gatire: 30 min

Timp total: 40 min

Numar portii: 4 portii
Calorii/portie: 30 kcal


Ingrediente Compot de cirese

  • 350g cirese
  • 400 ml apa
  • 30g zahar

Preparare Compot de cirese

  1. Ciresele se curata de codite si se spala bine
  2. Fructele sunt introduse in borcan (800g). Se umple aproximativ trei sferturi din recipient
  3. Se adauga zaharul si apa
  4. Se sigileaza borcanul. Se pune foc la bain marie. Dupa ce apa da in clocot, borcanul se lasa la fiert 30 de minute
  5. Se scoate borcanul pe un prosop uscat, se asaza cu capacul in jos
  6. Dupa ce se racoreste se pune in camara

Pentru a se obtine compot de cirese aromat se recomanda folosirea unor fructe tarzii, mai parfumate decat cele cu coacere timpurie.



Mai multe retete:

  • prajitura oreo
  • dulceata de trandafiri
  • rulada cu vinete si curcan
  • sos de ceapa calita
  • chiftele de conopida si pui