Conopida cu ficat

Conopida cu ficat este o mancare eleganta si rafinata. Are gust intens si combina perfect aroma fina de conopida cu cea aspra a ficatului. Mancarea are consistenta si poate fi servita alaturi de salate proaspete sau muraturi. Are complexitate redusa si este usor de pregatit. Prepararea acesteia nu necesita mult timp, deci o face mancare perfecta pentru zilele in care te gasesti in criza de timp. Are valoare nutritiva ridicata si este bogata in proteine de calitate, vitamine si minerale esentiale organismului. Mancarea poate fi condimentata usor dupa preferintele personale cu ajutorul ierburilor aromatice. Datorita gustului fin conopida cu ficat poate deveni mancarea preferata a celor mici si ii poate impresiona pe cei mai pretentiosi dintre amici.


Timp pregatire: 10 min

Timp de gatire: 50 min

Timp total: 60 min

Numar portii: 6 portii
Calorii/portie: 390 kcal


Ingrediente Conopida cu ficat

  • 500 g ficat de curcan
  • 300 g conopida
  • 150 g branza mozzarella
  • 4 oua
  • 2 linguri smantana grasa
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de ulei

Preparare Conopida cu ficat

  1. Se curata si se spala foarte bine ficateii si se pun la foc in apa cu sare
  2. Dupa ce se oparesc bine se scot, se scurg, se racoresc apoi se taie in bucatele mici.
  3. Se desface conopida in buchete mici si se fierbe in apa cu sare, timp de 5 minute
  4. Se unge cu ulei un vas termoizolant si se tapeaza cu pesmet.
  5. Se bat bine ouale cu smantana, se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper.
  6. Se amesteca conopida cu ficateii de curcan si se asaza in vasul de cuptor, peste acestea se adauga ouale batute cu smantana.
  7. Se da vasul in cuptorul preincalzit la 180 ℃ si se lasa timp de 25-30 de minute. Se scoate vasul, se presara mozzarella, data pe razatoarea mare. Se lasa preparatul la cuptor pentru inca 10 minute.
  8. Se scoate si se serveste.

Conopida cu ficat poate fi servita calda sau rece. Este o masa completa bine echilibrata. Pentru un plus de aroma in compozitie se poate adauga marar proaspat.



Mai multe retete:

  • mar copt
  • prajitura oreo
  • macaroane cu branza si lapte
  • pateu de mihalt
  • sos olandez