Conopida cu pesmet la cuptor

Conopida cu origini din Orient, o delicatesa din familia verzei, a fost introdusa in bucatarie intai in Egipt, iar apoi s-a raspandit si in alte tari din vestul si sudul Europei. Ea este bogata atat in substante nutritive, cat si in vitamine (B1, B2, C, etc). Conopida este una din legumele cele mai ofertante in perioadele de post, pentru ca merge de minune pregatita in zeci de feluri.


Timp pregatire: 15 min

Timp de gatire: 20 min

Timp total: 35 min

Numar portii: 4 portii
Calorii/portie: 91 kcal


Ingrediente Conopida cu pesmet la cuptor

  • 1 conopida
  • 80 gr. parmesan/alta branza tare sau cascaval dat prin razatoare
  • 2-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 50 ml. de ulei
  • 20 ml smantana (optional)
  • 1/2 legatura de patrunjel verde (optional)

Preparare Conopida cu pesmet la cuptor

  1. Se curata si se desface in buchetele conopida
  2. Se pune la fiert in apa sarata cca. 10 minute, dupa care se lasa la scurs
  3. Se face un amestec din parmesan/alta branza tare sau cascaval (date prin razatoare), pesmet si usturoiul tocat marunt
  4. Se condimenteaza conopida cu sare si piper, dupa gust
  5. Se trece fiecare buchetel de conopida prin amestecul cu pesmet, astfel incat conopida sa fie acoperita in intregime
  6. Se aseaza conopida in tava/vas termorezistent uns cu ulei
  7. Se coace, in cuptorul preincalzit la 200°C, cca. 20-25 minute la 180°C
  8. Se serveste fierbinte, simpla, cu patrunjel verde tocat marunt presarat pe deasupra sau cu smantana/iaurt

Conopida cu pesmet la cuptor este un preparat simplu si gustos care se poate servi simplu sau cu smantana. Se mai poate servi ca si garnitura pentru carnea de pui