Drob de urzici

Drobul de urzici este o mancare autentica romaneasca caracterizata prin gust intens si placut. Preparatul nu este doar unul savuros, usor de indragit este si bogat in elemente nutritive de foarte buna calitate. Urzicile, ingredientul principal sunt sursa importanta de fier, vitamina C, magneziu, sodiu si alte elemente importante pentru buna functionare a organismului. Drobul cu urzici este aromat si vine cu numeroase beneficii pentru organism, facand astenia specifica sezonului sa fie mai usor de suportat. Preparatul se gateste cu precadere in regiunile din Moldova, insa datorita gustului placut a devenit popular in toata tara. Poate fi aromatizat dupa bunul plac cu marar, patrunjel sau cimbru. Reteta are complexitate redusa si poate fi preparata cu usurinta.


Timp pregatire: 10 min

Timp de gatire: 45 min

Timp total: 55 min

Numar portii: 8 portii
Calorii/portie: 250 kcal


Ingrediente Drob de urzici

  • 1 kg urzici
  • 10 oua
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 20 ml ulei masline
  • 500 g bureti
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

Preparare Drob de urzici

  1. Se spala si se curata bine urzicile. Se oparesc in apa clocotita pentru 2-3 minute, se scot si se lasa la scurs.
  2. Se toaca ceapa marunt apoi se caleste in uleiul bine incins, pana se inmoaie si devine aurie. Peste ceapa se adauga buretii curatati si taiati in fasii subtiri. Se toaca urzicile marunt.
  3. Cand buretii se rumenesc putin, se opreste focul si se adauga urzicile; se condimenteaza cu sare si piper, se lasa la racorit.
  4. Se pregateste o tava pentru cuptor cu folie de pergament. Se toarna amestecul de urzici, ceapa si bureti. Peste acesta se adauga ouale batute bine, peste care in prealabil s-a presarat mararul proaspat tocat.
  5. Drobul se da la cuptorul incins la 180℃ pentru 40-45 de minute
  6. Cand capata culoare aurie se scoate si se portioneaza. Se serveste cald sau rece, dupa preferinte.

Drobul cu urzici poate fi servit ca aperitiv sau ca masa principala. Poate fi asociat cu salata verde, masline, ceapa verde sau cu ardei copti.



Mai multe retete:

  • tort rusesc
  • drob de urzici
  • gogosi cu marmelada
  • pateu de mihalt
  • ciulama de loboda verde