Fursecuri pufoase

Fursecurile sunt deserturi care incanta pe toata lumea de la mic la mare. Sunt acele prajiturele care imbie simturile cu parfumul si gustul suav. Sunt preferate de copii, adulti si mofturosi. Aceste fursecuri pufoase sunt foarte versatile si pot fi asociate cu o varietate mare de ingrediente. Pot fi servite alaturi de traditionala ciocolata cu lapte sau alaturi de boabe de struguri. Sunt preparatele ideale care creaza senzatie la o masa de familie si impresioneaza o cina festiva alaturi de prieteni. Dulci, parfumate, elegante, aceste fursecuri pufoase pot fi preparate in doar cateva minute, nu sunt migaloase, de fapt pregatirea lor poate fi o sarcina relaxanta.


Timp pregatire: 30 min

Timp de gatire: 30 min

Timp total: 60 min

Numar portii: 4 portii
Calorii/portie: 501 kcal


Ingrediente Fursecuri pufoase

  • 2 oua
  • 1lingura apa
  • 120 ml ulei
  • 120 g zahar alb
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • esenta de migdale
  • 3 linguri fulgi de nuca de cocos
  • 320 g faina alba 000
  • 1 praf de sare

Preparare Fursecuri pufoase

  1. Intr-un bol se pun cele doua oua cu un praf de sare si se amesteca bine. Se adauga zaharul alb, coaja de lamaie, esenta de lamaie, esenta de migdale si se continua amestecarea. Se toarna uleiul cate o lingura si se mixeaza.
  2. Se toarna faina cu praful de copt si fulgii de cocos. Se obtine un aluat de consistenta medie.
  3. Se pregateste o tava pentru cuptor, peste care se asaza foaie de pergament.
  4. Din aluatul obtinut se formeaza bile de dimensiunea unor nuci, se asaza pe tava pregatita. Intre bile se lasa distanta, pentru ca la cuptor fursecurile isi maresc volumul.
  5. Se dau la cuptorul incalzit la 180℃ pentru 25-30 de minute.
  6. Cand capata culoare aramie se scot si se lasa sa racoreasca. Se servesc reci, simple sau decorate cu ciocolata sau frisca.

Aceasta reteta de fursecuri pufoase completeaza perfect o masa atent realizate. Este preparatul care impresioneaza prin gust si simplitate.



Mai multe retete:

  • chiftele de conopida si pui
  • compot de gutui
  • rulada cu vinete si curcan
  • fursecuri pufoase
  • Guvizi la gratar