Glazura de ciocolata

Glazura de ciocolata este ingredientul care completeaza deserturile preparate de casa. Torturile, tartele si prajiturile complexe sunt desavarsite cu ajutorul glazurii de ciocolata. Acest preparat simplu da culoare si gust deserturilor pe care le decoreaza. Un preparat simplu, economic ce poate fi obtinut cu ingrediente naturale in doar cateva minute in casa. O glazura cu textura fina care aduce savoare desertului pe care completeaza. Glazura propusa se modeleaza usor si ofera aspect inedit prajiturilor si torturilor pe care le intregeste.


Timp pregatire: 15 min

Timp de gatire: 15 min

Timp total: 30 min

Numar portii: 8 portii
Calorii/portie: 218 kcal


Ingrediente Glazura de ciocolata

  • 350 zahar pudra
  • 60 g cacao
  • 60 g unt moale
  • 50 ml lapte
  • 10 ml esenta vanilie

Preparare Glazura de ciocolata

  1. Se cerne cacao si zaharul pudra intr-un castron de dimensiune medie; se da deoparte.
  2. Intr-un castron mare, se bate cu ajutorul unui mixer untul, pana devine cremos. Se adauga, treptat compozitia de zahar si cacao, alternand cu laptele, se mixeaza continuu.
  3. Se adauga si esenta de vanilie, se amesteca usor.
  4. Se mixeaza continuu pana ce compozitia devine usoara si pufoasa.

Glazura astfel obtinuta se modeleaza dupa necesitate. Capata consistenta crocanta cunoscuta daca este data 2-3 ore la frigider.



Mai multe retete:

  • bautura de ardei
  • chiftele de conopida si pui
  • conopida cu ficat
  • dulceata de trandafiri
  • Musaca greceasca