Gogosi cu marmelada

Nu exista gospodarie in care sa nu se pregateasca gogosi cel putin o data pe an! Pentru ca sunt un desert sau mic dejun savuros sunt rapid indragite de toti membrii familiei. Textura fina si eleganta si gustul intens sunt detaliile care fac din aceste gogosi cu marmelada un desert preferat. Rotunde, ovale, prajite sau coapte, gogosile cu marmelada continua sa ii fascineze si pe cei mai pretentiosi dintre consumatori. Sunt preparate inedite ce pot deveni vedete ale intalnirilor intre prieteni de la sfarsit de saptamana sau a petrecerilor pentru copii. Aromate, pufoase, fine crocante, astfel sunt aceste gogosi cu marmelada.


Timp pregatire: 80 min

Timp de gatire: 30 min

Timp total: 110 min

Numar portii: 10 portii
Calorii/portie: 570 kcal


Ingrediente Gogosi cu marmelada

  • 500 g faina tip 000
  • 170 ml lapte 3% grasime
  • 1 cub drojdie de bere
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar alb
  • 50 g unt
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 500 ml ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • 300 g marmelada
  • 2 linguri zahar pudra

Preparare Gogosi cu marmelada

  1. Se dizolva drojdia frecata cu o lingurita de zahar in 2-3 linguri de lapte caldut, apoi se toarna peste faina cernuta in prealabil. Se amesteca maiaua cu putina faina, apoi se acopera si se lasa la cald la dospit, pentru 20 minute
  2. Se dizolva zaharul in restul de lapte incalzit la temperatura de 40℃, se aromatizeaza cu vanilie si coaja rasa de lamaie. Galbenusurile se bat cu ouale si un praf de sare.
  3. Se amesteca faina cu maiaua dospita, laptele indulcit si ouale batute. Spre final se adauga si untul frecat spuma, se amesteca pana cand se omogenizeaza Aluatul se acopera si se lasa intr-un loc cald, la dospit, 30-40 minute
  4. Aluatul crescut se imparte in 3 bile egale, acestea se intind in foi de 0.7mm -1 cm. Se da gogosilor forma dorita - rotund, floare, inima, oval - se lasa la dospit pentru 15 minute.
  5. Se incinge uleiul intr-o tigaie voluminoasa.
  6. Se introduc gogosile in baia de ulei si se gatesc pe fiecare parte pentru 3-4 minute pana capata culoare aurie. Se scot si se lasa pe prosop absorbant.
  7. Cand se racoresc se umple cu marmelada cu ajutorul spritului, se pudreaza cu zahar si se servesc

Gogosile cu marmelada pot fi servite la desert, gustare sau mic dejun alaturi de lapte cald cu ciocolata. Sunt o mancare consistenta cu gust si aroma.



Mai multe retete:

  • varza pane
  • chiftele din dovlecei cruzi
  • macrou marinat
  • Reteta Cocktail Mai Tai
  • prajitura cu fructe si crema de iaurt