Guvizi la borcan

Reteta este ideala pentru orice anotimp, poate fi servita ca si aperitiv si este perfecta si pentru zilele de post, in care aveti dezlegare la peste. Reteta poate fi servita atat la pranz, cat si la cina!


Timp pregatire: 60 min

Timp de gatire: 127 min

Timp total: 187 min

Numar portii: 12 portii
Calorii/portie: 85 kcal


Ingrediente Guvizi la borcan

  • 7 kg guvizi proaspeti marime medie
  • 650gr ulei
  • 1l otet
  • sare
  • frunze de dafin
  • lamaie
  • piper boabe

Preparare Guvizi la borcan

  1. Se curata pestele si apoi se taie capul pestelui si se spala bine in mai multe ape
  2. Pestele se pozitioneaza intr-un prosop si se tamponeaza bine
  3. Ai nevoie de un vas emailat si incapator in care sa pui 4 furculite cu virful in jos, incrucisate
  4. Peste ele se asaza pestele in straturi si se adauga sare mare de bucatarie
  5. Se pregateste un sos care se adauga in vasul cu peste din: 650 gr ulei, 1l de otet si doua parti de apa, boabe de piper, frunza de dafin, spre sfarsit zeama de la o lamaie
  6. Se lasa la fiert la foc mic timp de 3-4 ore pentru a se fragezi oasele pestelui
  7. Dupa ce s-a racit, se asaza in borcane
  8. Borcanele se sterilizeaza in apa clocotita si a doua zi se scot din apa, se spala si se eticheteaza.

Prepara guvizi la borcan pe care ii poti depozita foarte bine in orice anotimp. Vei avea un fel de mancare rapid si delicios, pe care il poti manca cu familia!



Mai multe retete:

  • prajitura cu fructe si crema de iaurt
  • sos olandez
  • fursecuri pufoase
  • ostropel oltenesc
  • tort de mere cu crema de zahar ars