Guvizi la gratar

Guvizii la gratar sunt adevarate delicatese si de aceea trebuie savurati imbucatura cu imbucatura. Carnea lor are valoare nutritiva ridicata si este bogata in grasimi bune, vitamine, minerale si omega 3. Guvizii sunt considerati de nutritionisti proteine de foarte buna calitate.Guvizii pescuiti in Marea Neagra au si gust dulce deosebit. Preparati la gatar guvizii isi dezvaluie perfect toate aromele alaturi de zeama de lamaie proaspat stoarsa si patrunjel verde. Pestii atat de cautati, ating lungimea 20 de cm si sunt usor de pregatit. Intrucat nu au foarte multe oase pot fi oferiti si copiilor. Pot fi asortati cu legume la gratar sau gatite la abur, simpli sau cu mamaliga. Mancarea de guvizi la gratar poate deveni cu usurinta un preparat preferat de intrega familie.


Timp pregatire: 15 min

Timp de gatire: 15 min

Timp total: 30 min

Numar portii: 3 portii
Calorii/portie: 432 kcal


Ingrediente Guvizi la gratar

  • 1 kg guvizi proaspeti
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
  • patrunjel verde

Preparare Guvizi la gratar

  1. Se curata guvizii de solzi, urechi si intestine. Se spala foarte bine si se pun la scurs pe prosop de hartie
  2. Se incinge gratarul
  3. Guvizii usor zvantati se pun intr-un vas, se condimenteaza cu sare si se stropesc cu ulei de masline
  4. Se maseaza usor si pun pe gratarul incins
  5. Se tin pe gratar pana se rumenesc, dupa care se intorc pe partea cealalta
  6. Cand sunt gata se asaza pe farfurie. Se presara patrunjelul verde tocat marunt si sucul de lamaie. Se servesc calzi.

Guvizii la gratar bine facuti sunt crocanti in partea superioara si au carnea moale, suculenta in interior.



Mai multe retete:

  • ciorba de oase de porc
  • rosii murate
  • coliva de grau
  • gogosi cu marmelada
  • bors de dovlecei