Macaroane cu branza si lapte

Pe lista cu mancaruri usor de preparat se afla cu siguranta si macaroanele cu branza si lapte. Acest preparat este intalnit atat in bucataria romaneasca cat si in cea internationala. Este preparat in restaurantele din Italia, Franta, Grecia, America si Anglia si are acelasi succes. Preparatul are anumite particularitati, de la o tara la alta. In SUA si Canada mancarea de macaroane cu branza si lapte este considerata curs principal si are ca ingredient de baza branza cheddar. In bucatarie romaneasca ingredientele principale sunt telemeaua de vaca si branza dulce care confera textura rafinata cunoscuta. Poate fi aromatizata cu vanilie si este transformata intr-un desert sau asociata cu marar proaspat si transformata in fel principal. Cert este ca mancarea de macaroane cu branza si lapte este indragita de toata familia.


Timp pregatire: 10 min

Timp de gatire: 40 min

Timp total: 50 min

Numar portii: 4 portii
Calorii/portie: 440 kcal


Ingrediente Macaroane cu branza si lapte

  • 400 gr macaroane nefierte
  • 100 gr telemea de vaca putin sarata
  • 200 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • esenta vanilie
  • 50 gr unt
  • 3 linguri zahar - optional

Preparare Macaroane cu branza si lapte

  1. Se fierb pastele pentru 5-8 minute - conform indicatiilor de pe ambalaj - cu un praf de sare, apoi se strecoara
  2. Se combina laptele cu untul topit, ouale batute, esenta de vanilie si zaharul. Ingredientele se amesteca pana se omogenizeaza
  3. In paralel branza telemea se marunteste, pana ce capata aspect granulat
  4. Se adauga branza telemea si branza de vaci peste pasta omogenizata de oua, unt si zahar. Ingredientele se amesteca bine
  5. Se pun macaroanele intr-o tava termorezistenta si se toarna amestecul de lapte si branza
  6. Se da tava la cuptorul incins la 170 ℃ pentru 25-30 de minute
  7. Mancare de macaroane cu branza si lapte se serveste calda sau rece.

Mancarea de macaroane cu branza si lapte poate fi asezonata cu marar verde proaspat si servita la pranz ca fel principal.



Mai multe retete:

  • macrou marinat
  • macaroane cu branza si lapte
  • supa de varza chinezeasca
  • glazura de ciocolata
  • ciulama de loboda verde