Macrou marinat

Macroul marinat este un aperitiv foarte popular. Prin procesul de marinare carnea eleganta a acestui peste capata arome bogate si nu isi modifica textura. Acest preparat este unul consistent si este usor de indragit chiar si de personale mai putin impresionate de mancarurile din peste. Aperitivul poate fi asociat cu legume proaspete sau conservate, cu crutoane de paine si masline verzi. Reteta de macrou marinat are in compozitie doar ingrediente naturale, se prepara usor si pune perfect in valoare gustul rafinat al pestelui. Acest aperitiv este o sursa valoroasa de proteine de calitate, grasimi bune si acizi grasi esentiali (omega 3 si omega 6). In jurul macroului marinat se pot crea mancaruri impresionante cu gust si culoare.


Timp pregatire: 20 min

Timp de gatire: 10 min

Timp total: 30 min

Numar portii: 10 portii
Calorii/portie: 110 kcal


Ingrediente Macrou marinat

  • 1200 kg macrou
  • 500 ml apa
  • 230 ml otet
  • 100 ml ulei masline
  • 100 g morcovi
  • 100 g ceapa
  • 10 g piper boabe negru
  • 20 g boabe mustar
  • 2 frunze dafin
  • 15 g sare mare
  • 5 g zahar

Preparare Macrou marinat

  1. Se curata macroul, se indeparteaza capetele, se spala si se taie bucati cu grosime de 2 cm. Pestele se pune intr-un bol se sareaza dupa gust si se asa la frigider pentru 24 de ore.
  2. Se pun la foc apa, otetul, restul de sare, zaharul si uleiul. Saramura se lasa sa fiarba 3-4 minute, dupa care se adauga foile de dafin si piperul. Se se de pe foc si se lasa la racorit.
  3. Se curata morcovii s ceapa si se toaca rondele, respectiv solzisori.
  4. Intr-un borcan de dimensiune potrivita se monteaza pestele, morcovi si ceapa, intercalate. Se adauga boabele de mustar si se toarna saramura racita. Se pune borcanul la rece. Procesul de marinare dureaza 7-10 zile.

Macroul marinat este un aperitiv ce poate fi consumat in orice anotimp. Este acel ingredient aromat care impresioneaza orice invitat.



Mai multe retete:

  • supa de varza chinezeasca
  • chiftele din dovlecei cruzi
  • ostropel oltenesc
  • paste cu scoici si surimi
  • Guvizi la gratar