Mancare de loboda

Mancarea de loboda este o delicatesa care poate fi preparata cu precadere in sezonul de primavara, asta pentru ca atunci pietele abunda de aceasta verdeata. Cu gust proaspat, intens si aromat acest preparat este rapid indragit de toata familia. Explozia de arome care se elibereaza si textura fina transforma mancarea de loboda in vedete apreciata cu ocazia meselor in familie si a pranzurilor festive. Preparatul impresioneaza prin gust, parfum si culoare insa vine si cu nutrienti valorosi pentru organism. Are cantitati impresionante de vitamina C, fier, magneziu si antioxidanti. Este un aliment care imbunatateste digestia si normalizeaza tranzitul. Alaturi de celelalte ingrediente aduce in farfurie gust si sanatate.


Timp pregatire: 20 min

Timp de gatire: 30 min

Timp total: 50 min

Numar portii: 4 portii
Calorii/portie: 179 kcal


Ingrediente Mancare de loboda

  • 1 kg frunze de loboda verde
  • 50 g ceapa
  • 30 g faina alba
  • 20 ml ulei de masline
  • 200 ml smantana
  • 20 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 legatura marar verde

Preparare Mancare de loboda

  1. Se curata si se spala frunzele de loboda. Dupa ce se scurg bine se pun in apa clocotita cu un praf de sare si se lasa la foc pentru 10 minute. Cand s-au inmuiat bine se scurg si se pun deoparte la racorit.
  2. Intr-un vas se pune la incins uleiul de masline. Cand atinge temperatura optima se pune ceapa curatata si tocata fin. Se lasa la calit pana devine moale si sticloasa.
  3. Se adauga faina si se amesteca rapid pentru a preveni formarea cocoloaselor.
  4. Cand amestecul capata consistenta se adauga loboda si se lasa la foc mic pentru 5 minute. Intre tip se bate smantana cu unt, sare si piper.
  5. Amestecul format se toarna in oala. Se adauga marar si se serveste calda.

Mancarea de lobda se serveste calda alaturi de mamaliga sau paine. Poate fi acompaniata de salata cu muraturi sau salata cu ceapa verde, dupa preferinte.



Mai multe retete:

  • Reteta Cocktail Mai Tai
  • blinele
  • chiftele din dovlecei cruzi
  • chiftele de conopida si pui
  • varza pane