Mar copt

Desertul cu mar copt este unul simplu si interesant, apreciat in intreaga lume. Datorita aromei inedite si a texturii rafinate este rapid indragit atat de cei mici cat si de cei mofturosi. Aromele elegante si suculenta marului copt sunt apreciate de toata familia. Totusi nici beneficiile acestui desert nu pot fi trecute cu vederea. Este mai sanatos fata de alte deserturi datorita valorii nutritionale ridicate. Pentru ca prin procesul de coacere nu isi pierde nutrientii este valoros pentru organism. Marul copt este usor de digerat si se asimileaza rapid de aceea este recomandat bebelusilor, copiilor si persoanelor cu afectiuni digestive.


Timp pregatire: 40 min

Timp de gatire: 30 min

Timp total: 70 min

Numar portii: 4 portii
Calorii/portie: 312 kcal


Ingrediente Mar copt

  • 4 mere mari
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 4 linguri miere
  • 100 g nuca
  • 1/2 portocala

Preparare Mar copt

  1. Spala bine merele si taie in parte superioara - unde se afla codita - pana se formeaza un capacel
  2. Se scoate cu grija cotorul marului
  3. Intr-un bol se amesteca nuca, mierea, scortisoara si sucul de la portocala
  4. Se umple merele cu pasta obtinuta si se monteaza capacelele. Merele astfel preparate se asaza pe o tava invelita cu hartie de copt
  5. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180℃ si se lasa aproximativ 30 de minute.
  6. Merele se pot consuma caldute, dupa ce s-au lasa la racorit cateva minute

Merele coapte astfel preparate sunt sursa valoroasa de potasiu, fibre, vitamine si alte substante benefice pentru organism.



Mai multe retete:

  • ciulama de loboda verde
  • macaroane cu branza si lapte
  • chiftele din dovlecei cruzi
  • tort rusesc
  • Guvizi la gratar