Paste cu scoici si surimi

Pastele cu scoici si surimi sunt senzationale, te lasa sa te joci cu diferite arome si culori si sa prepari o mancare din bucataria asiatica care va cuceri intreaga familie. Surimi este un aliment fabricat din pasta de peste si este foarte apreciat de popoarele asiatice. Cu siguranta, este o reteta pe care o vei indragi si pe care vei dori sa o prepari din nou!


Timp pregatire: 15 min

Timp de gatire: 20 min

Timp total: 35 min

Numar portii: 2 portii
Calorii/portie: 100 kcal


Ingrediente Paste cu scoici si surimi

  • 1 cutie surimi
  • 400g spaghete simple sau colorate
  • o punga cu scoici congelate
  • 1 lamaie
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 200ml vin alb
  • 1/2 ardei iute
  • busuioc, oregano
  • 200ml suc de rosii

Preparare Paste cu scoici si surimi

  1. Pastele se pun la fiert in apa care deja clocoteste, unde se adauga sare si o picatura de ulei
  2. Se lasa pastele la fiert aproximativ 7-10 minute
  3. Intr-o tigaie se caleste ceapa si se adauga si usturoiul tocat marunt
  4. Batoanele de surimi se taie bucatele si se adauga peste ceapa
  5. Se separa si se curata scoicile. Ele trebuie lasate in apa cu sare minim 30 de minute inainte de a fi pregatite
  6. Se adauga vinul, ardeiul, sucul de rosii si zeama de lamaie, dar si condimentele
  7. Se lasa aproximativ 10 minute sa fiarba
  8. Se aduaga si scoicile si se mai lasa pe foc cateva minute pana se desfac
  9. Se servesc pastele cu acest sos pe deasupra

Pastele cu scoici si surimi pot fi servite la pranz, langa un pahar cu vin alb ce intensifica gustul delicios al acestui preparat.



Mai multe retete:

  • Musaca greceasca
  • varza pane
  • Ghiveci pentru iarna
  • blinele
  • Conopida cu pesmet la cuptor