Pateu de mihalt

Pateul de mihalt este usor, intens aromat si are textura foarte fina. Acest aperitiv are valoare nutritiva ridicata. Este bogat in minerale, vitamine, acizi grasi esentiali si nu trebuie sa lipseasca din dieta. Este un preparat ce poate fi servit cu orice ocazie, poate fi asociat cu paine prajita, crutoane sau simplu cu legume. Carnea de mihalt este una eleganta, bogata in grasimi valoroase pentru organism. Pateul de mihalt este un preparat ce pune in valoare caracteristicile nutritive ale acestui peste. Textura cremoasa si aromele intense ale pateului sunt rasfat chiar si pentru gurmanzi.


Timp pregatire: 10 min

Timp de gatire: 0 min

Timp total: 10 min

Numar portii: 6 portii
Calorii/portie: 150 kcal


Ingrediente Pateu de mihalt

  • 300 g file de mihalt afumat
  • 4 fire ceapa verde
  • suc de la 1/2 lamaie proaspat stors
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita hrean ras
  • 20 g unt

Preparare Pateu de mihalt

  1. Intr-un bol se marunteste bine carnea de mihalt
  2. Peste carne se adauga hreanul, un praf de piper si sucul de lamaie
  3. Se face un piure cu ajutorul blenderului
  4. Se adauga untul si ceapa verde tocata grosier, se continua maruntirea pana se obtine o pasta omogena fina.

Pateul de mihalt poate fi servit cu sos de lamaie pentru prospetime.



Mai multe retete:

  • calcan prajit
  • blinele
  • ciulama cu mamaliguta
  • compot de gutui
  • julfa pelincile domnului