Prajitura oreo
Prajitura oreo este una din preferatele prichindeilor, dar si a adultilor. Este bine echilibrata si incanta prin gust dulce intens si textura usor crocanta. Acest desert este unul inedit ce ofera personalitate unei mese atent gandite. Poate fi oferita celor mici, impreuna cu un pahar de lapte cald sau alaturi de suc de portocale proaspat stors. Este o prajitura versatila cu personalitate ce poate fi servita in orice anotimp. Datorita texturii placute este un desert perfect si pentru adulti. Poate fi consumata alaturi de un pahar de syrah bine racit. Acest desert aduce contraste cromatice placute ochiului.
Timp pregatire: 15 min
Timp de gatire: 15 min
Timp total: 30 min
Numar portii: 6 portii
Calorii/portie: 500 kcal
Ingrediente Prajitura oreo
- 15 biscuiti oreo
- 600 g ciocolata alba menaj
- 400 ml lapte condensat
Preparare Prajitura oreo
- Se pun ciocolata alba si laptele condensat intr-o cratita potrivita, care se da la foc mic, se amesteca continuu, pana la topirea completa.
- Amestecul obtinut trebuie sa fie moale, sa nu aiba cocoloase, sa se amestece cu lingura usor.
- Se adauga incet biscuitii, fara sa se rupa.
- Compozitia se toarna usor intr-o tava termoizolanta acoperita cu hartie de copt.
- Se pune tava la frigider pentru 5-6 ore, pana se intareste bine.
- Prajitura se portioneaza, se serveste ca desert, simpla sau acompaniata de lapte, suc de portocala, cafea.
Prajitura oreo se pregateste rapid si este pe gustul tuturor. Este un desert economic care ii multumeste si pe cei mai pretentiosi dintre prichindei.
Mai multe retete: