Rulada cu vinete si curcan

Rulada cu vinete si curcan este un aperitiv complex dar rafinat care poate fi pregatit rapid de persoanele cu putina experienta gastronomica. O reteta economica cu aspect estetic deosebit ce impresioneaza ochiii exigenti. Preparatul este unul aromat, gustos, usor de indragit. Poate fi vedeta unei cine de familie obisnuita sau ingredientul secret care aduce succes unei mese intre prieteni. Mancarea de rulada cu vinete si curcan este perfect echilibrata, dulce, acrisoara si are textura perfect rafinata. Este un fel principal ce poate fi asociat cu salata proaspat sau salata de muraturi. Aduce in farfurie un amalgam de aroma si texturi care creaza senzatie papilelor gustative. Preparatul este indragit cu usurinta de prichindei, adulti si varstnici. Aceasta mancare este usor de pus in valoare prin forma, culoare si gust. Este bogata in elemente nutritive de inalta calitate. Preparatul este sursa importanta de proteina, seleniu, fibre, vitamina K, vitamina C, magneziu, mangan si alte minerale. Reteta pune combina trei ingrediente celebre in bucataria romaneasca: carnea de curcan, vinetele si rosiile de gradina.


Timp pregatire: 20 min

Timp de gatire: 45 min

Timp total: 65 min

Numar portii: 6 portii
Calorii/portie: 580 kcal


Ingrediente Rulada cu vinete si curcan

  • 400 g vinete
  • 50 ml ulei de masline
  • 500 g snitel de curcan
  • 600 g rosii de gradina
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • 20 g unt

Preparare Rulada cu vinete si curcan

  1. Vinetele curatate de coaja se taie pe lung in felii subtiri, se presara cu sare si se pun la foc intr-o tigaie cu 30 ml ulei de masline. Se prajesc pe fiecare parte pana capata culoare aurie intensa. Se scot pe prosop absorbant se lasa sa se racoreasca.
  2. Snitelele de curcan se bat si se condimenteaza. Peste ele se asaza feliile de vinete, se ruleaza si se prind cu scobitori.
  3. Rulourile astfel pregatite se prajesc in uleiul ramas de la vinete aproximativ 10 minute. Cand sunt gata se iau de pe foc si se pastreaza calde intr-un vas termoizolant de cuptor.
  4. Rosiile se curata de pielita si de seminte si se taie felii subtiri. Se calesc cu uleiul de masline ramas. Se iau de pe foc, se adauga untul, sarea si piperul.
  5. Sosul obtinut se toarna peste rulouri. Vasul se da la cuptorul incins la 180 ℃ pentru 30 de minute. Se scoate si se presara busuioc proaspat taiat.
  6. Preparatul se serveste cald, simplu sau alaturi de muraturi.

Rulourile de vinete si curcan sunt bine primite de copii si adulti. Sunt aromate si rasfata papilele gustative ale tuturor!



Mai multe retete:

  • blinele
  • tarta cu struguri
  • mar copt
  • dulceata de trandafiri
  • ostropel oltenesc