Shaworma preparata in casa

Shaorma de casa este un preparat delicios, pe care il poti face chiar la tine acasa, cu ingrediente proaspete si naturale. Prepara-le o mancare ce poate fi la fel de delicioasa ca aceea cumparata de la fast food sau chiar mai bine. Partea buna este ca te poti juca cu ingredientele, poti inlocui pieptul de pui cu muschi de vita si poti adauga sau scoate sosuri.


Timp pregatire: 20 min

Timp de gatire: 30 min

Timp total: 50 min

Numar portii: 6 portii
Calorii/portie: 500 kcal


Ingrediente Shaworma preparata in casa

  • lipii medii
  • 700g piept de pui
  • 6 cartofi
  • frunze salata verde
  • castraveti murati
  • rosii taiate felii
  • varza tocata
  • sare
  • ceapa tocata julien
  • sos de smantana cu usturoi
  • sos de maioneza
  • boia dulce
  • ulei
  • usturoi granulat

Preparare Shaworma preparata in casa

  1. Pieptul de pui se taie fasii si se adauga peste el ulei, sare, zeama de lamaie, boia dulce sau iute, usturoi granulat
  2. Se amesteca totul foarte bine si se lasa carnea la marinat o ora
  3. Se pune ulei intr-o tigaie preincalzita, apoi se adauga pieptul de pui si se prajeste la foc mediu
  4. Se prajesc cartofii in mod normal
  5. Apoi se pregateste shaorma punand, pe lipie: sosul de maioneza, puiul, frunzele de salata, varza tocata, rosiile, ceapa, castravetii murati, cartofii si apoi sosul de smantana
  6. Se impacheteaza shaorma si se fixeaza cu folie de aluminiu

Pregateste o shaorma de casa delicioasa, preparata doar cu ingrediente proaspete. Pofta buna!



Mai multe retete:

  • ciulama cu mamaliguta
  • tocanita cu ciuperci
  • chiftele din dovlecei cruzi
  • ciorba de oase de porc
  • prajitura cu fructe si crema de iaurt