Sos de ceapa calita

Sosul de ceapa calita este ingredientul cheie care completeaza perfect o gama foarte variata de preparate. Ofera savoare mancarurilor de fasole, humusului si pestelui prajit. Poate fi folosit pentru a intregi savoarea tocanitelor, a preparatelor cu carne de pui si peste, sau chiar pentru bruschete aromate. Aromele dulci care le elibereaza pot fi evidentiate cu ajutorul ierburilor mediteraneene. Reteta este usor de pregatit si este foarte versatila. Acest sos de ceapa calita poate fi preparat in orice anotimp.


Timp pregatire: 5 min

Timp de gatire: 15 min

Timp total: 20 min

Numar portii: 4 portii
Calorii/portie: 80 kcal


Ingrediente Sos de ceapa calita

  • 200g ceapa alba
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana
  • 100 g crema de branza natur
  • sare
  • piper
  • oregano

Preparare Sos de ceapa calita

  1. Se curata ceapa, se taie solzisor.
  2. Se pune la incins o tigaie potrivita in care se adauga untul.
  3. Cand untul este topit se pune ceapa tocata. Se caleste la foc mic pentru 7-8 minute, pana se inmoaie si capata culoare aurie.
  4. Se adauga smantana, crema de unt. Se lasa la foc pentru 2-3 minute, in acest timp sosul se ingroasa putin. Se da deoparte, se condimenteaza cu sare, piper si oregano.
  5. Se serveste cald.

Sosul de ceapa calita este dulce, elegant, perfect echilibrat, are textura fina si ofera personalitate preparatelor pe care le acompaniaza.



Mai multe retete:

  • macrou marinat
  • shaworma preparata in casa
  • musaca de vinete si dovlecei
  • mancare de loboda
  • chiftele din dovlecei cruzi