Sufleu de cartofi cu carne tocata

Sufleu de cartofi cu carne tocata, o mancare complexa consistenta cu valoare energetica ridicata. Preparatul cu renume printre romani aduce impreuna doua elemente des folosite in bucataria traditionala: cartoful si carnea tocata de porc. Aceste ingrediente se completeaza perfect si aduc in farfurie gust, culoare si miros. Acest sufleu de cartofi cu carne tocata este un preparat ce se pregateste in orice sezon, are ingrediente naturale si este pe gustul tuturor. Poate deveni un preparat cu stil, daca este copt in vase individuale. Se serveste simplu, alaturi de legume proaspete sau impreuna cu salte de muraturi.


Timp pregatire: 20 min

Timp de gatire: 80 min

Timp total: 100 min

Numar portii: 4 portii
Calorii/portie: 420 kcal


Ingrediente Sufleu de cartofi cu carne tocata

  • 600 g cartofi
  • 300 grame carne tocata de porc
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 lingura cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 20 ml ulei masline
  • 50 g unt
  • 10 g unt pentru uns tava
  • 3 oua
  • 50 ml smantana grasa
  • 100 g cascaval

Preparare Sufleu de cartofi cu carne tocata

  1. Cartofii se curata se spala, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare.
  2. Se curata si se toaca marunt ceapa, se pune intr-o tigaie si se caleste in uleiul de masline incins.
  3. Se adauga carnea tocata si gateste pentru 5 minute, se toarna sucul de rosii si praful de cimbru.
  4. Sosul se lasa la foc mic pentru 30-40 de minute pana scade bine. Aproape de final se condimenteaza cu sare si piper.
  5. Intre timp, cartofii fierti se scurg de apa si se pun intr-un bol, se adauga untul, smantana si galbenusurile de ou, se paseaza pana se transforma intr-un piure cremos.
  6. La sfarsit se adauga albusurile batura spuma cu un praf de sare.
  7. Se pregateste vasul de cuptor, ungandu-se cu unt (10g). In acesta se toarna amestecul de cartof, oua si smantana. Se formeaza trei adancituri in care se pune sosul cu carne.
  8. Pe deasupra se presara cascavalul dat prin razuitoare.
  9. Tava se da la cuptorul incins la 180 ℃ pentru 40-45 de minute.

Sufleul de cartofi cu carne tocata se serveste cald, este un preparat cremos, aromat usor de indragit.



Mai multe retete:

  • calcan prajit
  • glazura de ciocolata
  • ciulama de loboda verde
  • blinele
  • supa de varza chinezeasca