Supa de varza chinezeasca

Varza chinezeasca, cunoscuta si sub numele de varza de Napa este mai putin crocanta fata de varza alba, dar are gust puternic foarte aromat. Este foarte populara si printre romani si este folosita ca ingredient pentru salate, ciorbe sau supe. Supa de varza chinezeasca este recomandata in orice dieta echilibrata, pentru ca este bogata in fibre. Un bol de supa aduce aproximativ 25% din cantitatea zilnica de fibre recomandata de nutritionisti, deci contribuie la buna functionare a organismului. Supa de varza chinezeasca este si o sursa importanta de minerale si vitamine are gust rafinat si este eleganta. Aportul caloric scazut transforma aceasta mancare in aliat al unui mod de viata sanatos.


Timp pregatire: 10 min

Timp de gatire: 25 min

Timp total: 35 min

Numar portii: 8 portii
Calorii/portie: 130 kcal


Ingrediente Supa de varza chinezeasca

  • 300 g varza chinezeasca
  • 50 g morcovi
  • 30 g ceapa rosie
  • 100 g rosii
  • sare
  • 3 linguri sos peste

Preparare Supa de varza chinezeasca

  1. Se spala toate legumele si se toaca in cuburi marunte. Varza se taie in fasii subtiri.
  2. Intr-o cratita se pun la fiert 1.5 l de apa cu un praf de sare.
  3. Cand apa clocoteste se adauga legumele maruntite.
  4. Se lasa la foc mediu pentru 25 de minute. La sfarsit se toarna cele trei linguri de sos de peste.
  5. Supa de varza chinezeasca se serveste calda sau rece.

Daca preferi o nota picanta si aromata poti adauga o lingurita de ghimbir razuit. Supa de varza chinezeasca este un preparat detoxifiant.



Mai multe retete:

  • calcan prajit
  • guvizi la borcan
  • musaca de vinete si dovlecei
  • macrou marinat
  • dulceata de trandafiri