Tarta cu struguri

Tarta cu struguri este cu siguranta una dintre cele mai elegante retete dulci. Crocanta, cremoasa, fina si aromata astfel poate fi descrisa aceasta prajitura. Este proaspata si rafinata, poate fi preparata cu usurinta din luna august pana tarziu in decembrie. In acesta perioada strugurii sunt mai aromati. Crema eleganta este fina si completeaza perfect aluatul usor crocant al tartei. Prajitura poate fi oferita ca desert sau gustare la orice masa de familie. Eleganta aparte o face perfecta si pentru ocazii speciale, deci poate fi oferita invitatilor pretentiosi care o vor indragi pe loc. Tarta cu struguri este o prajitura cu aspect estetic foarte placut, cu gust delicat dar persistent si arome fine. Este cu siguranta ingredientul cheie care completeaza orice masa.


Timp pregatire: 60 min

Timp de gatire: 30 min

Timp total: 90 min

Numar portii: 10 portii
Calorii/portie: 400 kcal


Ingrediente Tarta cu struguri

  • Pentru aluat
  • 90 g unt
  • 120 g faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema
  • 500 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 60 g faina
  • 50 g unt
  • 1 praf sare
  • Pentru decorat
  • 200 g boabe struguri negrii

Preparare Tarta cu struguri

  1. Pregatirea blatului
  2. Se bate albusul oului spuma cu praful de sare, se adauga galbenusul si se incorporeaza
  3. Se amesteca untul taiat moale cu faina, dupa care se adauga oul batut spuma cu zaharul
  4. Se framanta usor pana se obtine un aluat potrivit, care se inveleste in folie si se da la frigider pentru 30 de minute
  5. Prepararea cremei
  6. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa
  7. Faina se dizolva cu putina sare in 2-3 linguri de lapte rece, se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase.
  8. Laptele ramas se pune la incalzit, se adauga spre final batonul de vanilie. Se ia de pe flacara si se adauga pe rand: laptele in care s-a dizolvat faina si galbenusurile frecate cu zahar. Se amesteca bine. Dupa ce s-a legat, se pune untul, se amesteca pana se incorporeaza si se da la rece.
  9. Forma de tarta se unge cu putin unt; aluatul se intinde intr-o foaie groasa de 4-5 mm si se pune in forma, se taie excesul de coca si se da la cuptorul incins la 180℃. Se coace pentru 30 de minute.
  10. Dupa ce s-a copt foaia de tarta se lasa la racorit. Cand s-a racit, se toarna crema, se intinde uniform si se decoreaza cu boabele de struguri intregi sau taiate pe jumatate. Se lasa la rece pentru 1-2 ore, se taie si se serveste.

Foloseste struguri fara samburi, daca totusi preferi soiurile traditionale, taie boabele pe jumatate si indeparteaza semintele. Tarta va fi mai bine apreciata astfel



Mai multe retete:

  • Guvizi la gratar
  • rulada cu vinete si curcan
  • bame cu carne de porc
  • compot de gutui
  • macaroane cu branza si lapte