Tort de mere cu crema de zahar ars

O reteta indragita a copilariei, tort de mere cu crema de zahar ars, desert adorat de cei ce iubesc crema de zahar ars. Merelor sunt ingrediente cheie care innobileaza acest preparat ce capata arome mai proaspete si mai parfumate. Un desert putin complex ce poate fi obtinut in casa cu ingrediente simple. Acest tort de mere cu crema de zahar ars se pregateste rapid si aduce la masa un amalgam placut de savori diferite. Prepararea lui nu este un proces dificil daca te organizezi bine. Desertul intrigant are aspect estetic deosebit, se taie frumos si reuseste sa impresioneze prin bogatie de arome. Este rasfat pentru papile gustative si aduce aminte de vacantele de iarna petrecute la bunici.


Timp pregatire: 30 min

Timp de gatire: 100 min

Timp total: 130 min

Numar portii: 12 portii
Calorii/portie: 307 kcal


Ingrediente Tort de mere cu crema de zahar ars

  • Caramel
  • 5-6 buc mere
  • 300 g zahar
  • 20 ml apa
  • Crema de zahar
  • 800 ml lapte
  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 praf sare
  • Blat
  • 4 oua
  • 90 g faina
  • 120 g zahar
  • 30 g cacao
  • 30 ml ulei
  • 1 praf sare

Preparare Tort de mere cu crema de zahar ars

  1. Preparare strat de caramel cu mere
  2. Se pun apa impreuna cu zaharul intr-o cratita care se pune la foc potrivit
  3. Se lasa pana cand se obtine un caramel limpede si aramiu
  4. Se stinge focul si se toarna caramelul in forma de tort, se distribuie uniform pe toata suprafata vasului, dupa care se asaza merele taiate in felii cu grosime de 1 cm.
  5. Se da tava la cuptorul incins la 170 C pentru aproximativ 25 de minute.
  6. Preparare crema de zahar ars
  7. Crema de zahar ars se prepara in timp ce tava este la cuptor.
  8. Se bat ouale cu praful de sare la viteza mica pana cand isi vor dubla volumul, se adauga treptat zaharul si se mareste viteza de mixare. Cand amestecul capata consistenta se adauga esenta de vanilie si laptele.
  9. Se toarna compozitia peste mere si da tava din nou la cuptor pentru 45 de minute la 170℃.
  10. Preparare blat
  11. Se bat cele 4 ouale cu praful de sare pana cand isi vor dubla volumul. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pentru 5-6 minute, dupa care se adauga uleiul.
  12. Se amesteca usor cu o spatula si adauga faina cernuta si cele 30 g de cacao. Se omogenizeaza amestecul.
  13. Se scoate tava de la cuptor si pune compozitia peste. Se distribuie compozitia si da tava in cuptorul incins la 170℃ pentru 25-30 de minute.
  14. Se scoate forma de la cuptor si lasa la racorit.
  15. Se indeparteaza forma si se rastoarna pe platoul de servire.
  16. Tortul cu mere si crema de zahar ars poate fi decorat cu frisca sau servit simplu.

Combinatia de culori data de mere, caramel, crema de zahar si blat il transforma intr-un desert atractiv si pentru ochi. Gustul este rafinat si este pe placul intreg



Mai multe retete:

  • rosii murate
  • chiftele de conopida si pui
  • drob de urzici
  • supa de varza chinezeasca
  • sos de ceapa calita