Varza pane

Varza pane este un aperitiv cu gust, textura si culoare. O mancare cu grad de dificultate foarte redus ce poate fi pregatiti cu usurinta de persoanele cu putina experiente in bucatarie. Acest aperitiv rafinat poate fi pus in valoare de legume aromate si condimente. O mancare cu textura placuta, catifelata care poate fi servita cu ocazii festive si nu numai. Varza pane este un preparat sanatos cu numeroase beneficii pentru organism. Este o mancare intriganta ce poate fi asociata cu preparate traditionale precum sunca, toba si branza telemea. Varza pane este preparat cu parfum de iarna ce completeaza aperitivele festive de sarbatori.


Timp pregatire: 20 min

Timp de gatire: 20 min

Timp total: 40 min

Numar portii: 4 portii
Calorii/portie: 200 kcal


Ingrediente Varza pane

  • 1 kg varza
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 50 g faina
  • sare
  • piper
  • 1 legatura marar verde
  • 300 ml ulei

Preparare Varza pane

  1. Se taie varza in jumatati, apoi in felii de 1 cm grosime si se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie un pic. Se lasa la foc 10 minute dupa care se scurge si se lasa la racit.
  2. Intre timp se pun intr-un castron ouale, laptele, sarea si piperul, si se bat bine. Se adauga faina, amestecand in continuu pentru a se omogeniza. Se amesteca pana ce aluatul capata consistenta.
  3. Cand varza s-a racorit destul incat sa poata fi lucrata se stoarce bine. Se formeaza turtite de marimea dorita.
  4. Fiecare turtita de varza se presara cu sare, piper si frunze de marar, apoi se trec prin aluat si se prajesc in baie de ulei.

Varza pane este un preparat aromat ce pune in valoare preparatele traditionale romanesti.



Mai multe retete:

  • bors de dovlecei
  • julfa pelincile domnului
  • glazura de ciocolata
  • salata de legume cu macrou afumat
  • chiftele din dovlecei cruzi