Ciorba de miel

Distribuie pe social media

Sau poți să copiezi link-ul de mai jos

Ingrediente

1kg carne de miel cu os
1 Ceapa
2 ceapa verde
2 Morcovi
1 radacina Patrunjel
O bucata mica Telina
1 Ardei gras
2 rosii
250ml Bors
2 Galbenusuri
300g Smantana grasa
o legatura Leustean
2 linguri Orez
dupa gust Sare
dupa gust Piper

Ciorba de miel

Bucataria:
  • 1 ora
  • Mediu

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Ciorba de miel

Iubitorii de carne de miel nu trebuie neapărat să aștepte Sărbătorile de Paște pentru a se delecta cu acest tip de carne. Ori de câte ori se ivește ocazia de a găsi o porție frumoasă de carne de miel, nu ezit să îmi îndeplinesc dorința pentru o friptură sau o ciorba de miel. Recent, am avut norocul să găsesc resturile din jumătatea de miel pe care o aveam de Paște – bucăți de gât, cap și spate – la fel de apetisante pentru o ciorba de miel delicioasă cu borș și leuștean. Daca esti interesat de mai multe retete traditionale romanesti viziteaza-ne mai des!

Vă voi dezvălui aici cum am procedat:

Pasi de urmat

1
Done

Am curățat carnea de pielițe și de excesul de grăsime și am pus-o la fiert într-o oală cu apă rece. Am adăugat o linguriță de sare și am îndepărtat spuma de pe suprafața apei pe măsură ce apărea.

2
Done

După ce spuma a încetat să mai apară, am adăugat morcovii, ardeiul, rădăcina de pătrunjel, ceapa și ceapa verde, toate curățate, spălate și tăiate în bucăți mici. Am lăsat totul la fiert până când carnea a fost bine gătită.

3
Done

Am scos carnea din oală, am dezosat-o și am tăiat-o în bucăți mici, pe care le-am adăugat înapoi în oală. Am adăugat și roșiile tăiate cubulețe.

4
Done

Într-o oală separată, am dat în clocot borșul și apoi l-am adăugat în oala cu ciorbă. Am lăsat totul să dea în clocot o dată și apoi am oprit focul.

5
Done

Am bătut bine smântâna cu cele două gălbenușuri și am adăugat un polonic de zeamă fierbinte. După ce am omogenizat bine, am turnat amestecul în oala cu ciorbă. Am adăugat leușteanul tocat mărunt, am ajustat gustul cu sare și piper și ciorba a fost gata de servit.

6
Done

Ciorba se servește fierbinte, cu ardei iute. Poftă bună!

Recenzii reteta

Nu există încă recenzii pentru această rețetă, folosește formularul de mai jos pentru a-ți scrie recenzia
conopida la cuptor
inapoi
Conopida la cuptor
următoarea
Varza a la Cluj
conopida la cuptor
inapoi
Conopida la cuptor
următoarea
Varza a la Cluj

Adaugă comentariul tău