Ingrediente
- 1kg carne de miel cu os
- 1 Ceapa
- 2 ceapa verde
- 2 Morcovi
- 1 radacina Patrunjel
- O bucata mica Telina
- 1 Ardei gras
- 2 rosii
- 250ml Bors
- 2 Galbenusuri
- 300g Smantana grasa
- o legatura Leustean
- 2 linguri Orez
- dupa gust Sare
- dupa gust Piper
Mod de preparare
Ciorba de miel
Iubitorii de carne de miel nu trebuie neapărat să aștepte Sărbătorile de Paște pentru a se delecta cu acest tip de carne. Ori de câte ori se ivește ocazia de a găsi o porție frumoasă de carne de miel, nu ezit să îmi îndeplinesc dorința pentru o friptură sau o ciorba de miel. Recent, am avut norocul să găsesc resturile din jumătatea de miel pe care o aveam de Paște – bucăți de gât, cap și spate – la fel de apetisante pentru o ciorba de miel delicioasă cu borș și leuștean. Daca esti interesat de mai multe retete traditionale romanesti viziteaza-ne mai des!
Vă voi dezvălui aici cum am procedat:
Pasi de urmat
1 Done | Am curățat carnea de pielițe și de excesul de grăsime și am pus-o la fiert într-o oală cu apă rece. Am adăugat o linguriță de sare și am îndepărtat spuma de pe suprafața apei pe măsură ce apărea. |
2 Done | După ce spuma a încetat să mai apară, am adăugat morcovii, ardeiul, rădăcina de pătrunjel, ceapa și ceapa verde, toate curățate, spălate și tăiate în bucăți mici. Am lăsat totul la fiert până când carnea a fost bine gătită. |
3 Done | Am scos carnea din oală, am dezosat-o și am tăiat-o în bucăți mici, pe care le-am adăugat înapoi în oală. Am adăugat și roșiile tăiate cubulețe. |
4 Done | Într-o oală separată, am dat în clocot borșul și apoi l-am adăugat în oala cu ciorbă. Am lăsat totul să dea în clocot o dată și apoi am oprit focul. |
5 Done | Am bătut bine smântâna cu cele două gălbenușuri și am adăugat un polonic de zeamă fierbinte. După ce am omogenizat bine, am turnat amestecul în oala cu ciorbă. Am adăugat leușteanul tocat mărunt, am ajustat gustul cu sare și piper și ciorba a fost gata de servit. |
6 Done | Ciorba se servește fierbinte, cu ardei iute. Poftă bună! |