Ingrediente
- 1.5kg Peste
- 1 Lamaie
- 4,5 Linguri ulei
- 200ml Vin alb
- 1,2 Cepe
- 3,4 Catei de usturoi
- 1,2 Foi de tafin
- după gust Sare
- după gust Piper
- o lingură Pasta de rosii
Mod de preparare
Peste la cuptor
Rețeta de preparare a peștelui la cuptor:
Fie că preferi peștele la grătar sau peștele la cuptor, ambele variante sunt alegeri rapide atunci când timpul pentru prepararea mesei de prânz sau de cină este limitat. Astăzi, vă sugerăm să încercați o rețetă simplă de pește la cuptor. Daca esti interesat de mai multe retete cu peste la cuptor intră pe pagina aceasta . In continuare iată instrucțiunile pas cu pas:
Pasi de urmat
1 Done | Pasul 1Curăță peștele de solzi, înlătură branhia și intestinele, spală-l bine cu apă rece, apoi usucă-l cu prosoape de hârtie absorbante și fă câteva incizii la interval de 1-2 cm. Presară peștele curățat și uscat cu sare și piper, stropește-l cu zeamă de lămâie și lasă-l la frigider timp de 15 minute. În acest timp, începe să preîncălzești cuptorul. |
2 Done | Pasul 2Tăie ceapa și usturoiul în bucăți mai mari și așază-le într-o tavă unsă cu ulei. Pune bucățile de pește deasupra, stropește-le cu ulei, apoi adaugă vinul, sucul de roșii diluat cu puțină apă, câteva boabe de piper, sare și o foaie de dafin. |
3 Done | Pasul 3Plasează tava în cuptorul încins și las-o timp de 50-60 de minute. |
4 Done | Pasul 4Peștele ar trebui scos periodic din cuptor și stropit cu sosul din tavă, pentru a se impregna mai bine. Dacă este nevoie, poți adăuga și câteva linguri de apă. Pește la cuptor cu cartofi și ierburi aromate Felicitări! Ai gătit pește la cuptor! Servește-l cald, împreună cu verdeață și poate puțin mai multă zeamă de lămâie, dacă crezi că este nevoie. De asemenea, un mujdei de usturoi și o salată verde sunt perfecte alături. Și nu uita de cartofii la cuptor - sunt garnitura ideală pentru o porție de pește la cuptor! |