Ingrediente
- 1 Pui
- 2 rondele Morcovi
- un sfert Lamaie
- 1 Ceapa
- 1 masline Linguri ulei
- 100 ml Vin alb
- un cubulet Unt
- 2,3 Rosii cherry
- 1 Mar
Mod de preparare
Astăzi, îți aduc în față o nouă modalitate de a pregăti pui la cuptor. Vom traversa împreună cinci pași esențiali pentru a obține un pui fraged și suculent, cu o crustă crocantă care să te facă să îți lingi degetele. Îți împărtășesc și o rețetă simplă, pe care te invit să o testezi pentru a vedea că sfaturile mele nu sunt doar povești. Dacă vrei să vezi mai multe retete de pui la cuptor intra pe pagina pui la cuptor
Pasi de urmat
1 Done | Pasul 1Atunci când introduci puiul în tavă, acoperă-l cu atenție cu hârtie de copt sau folie de aluminiu. Astfel, puiul va absorbi toate aromele condimentelor, fără a se usca sau a deveni fad. Îl vei lăsa până când prinde o culoare arămiu-închis, aproape negru (acesta e semnul că mirodeniile de la suprafață s-au caramelizat ușor și crusta și-a luat gustul dorit). |
2 Done | Pasul 2Atunci când pregătești un pui întreg la cuptor, condimentează carnea atât pe exterior, cât și în interior cu sare grunjoasă și piper. Umple interiorul puiului cu sferturi de măr și lămâie. Asigură-te că puiul este bine legat pentru o coacere uniformă. |
3 Done | Pasul 3Crestează carnea de pui înainte să o introduci în cuptor. Acest gest simplu îți va permite ca sosul să pătrundă mai bine în carne, contribuind la reținerea sucurilor naturale. |
4 Done | Pasul 4Evită să gătești carnea la cuptor dezosată sau fără piele. Atât osul, cât și pielea contribuie la reținerea sucurilor în carne, preservând astfel gustul și textura. |
5 Done | Pasul 5Nu ignora marinarea cărnii. Chiar dacă îți dorești să economisești timp, nu vei dori să te trezești cu o bucată de carne uscată și lipsită de arome. |
6 Done | Pasul 6Pregătește un vas termorezistent cu pereți înalți (tavă, oală, cratiță). În el, așează rondele de morcovi, ceapă tăiată în bucăți mari, roșii cherry, o lingură de ulei, 100 de mililitri de vin alb sau rose și câteva rămurele de cimbru. Deasupra, plasează puiul. Condimentează puiul cu sare grunjoasă și piper, atât în interior cât și exterior, unde adaugi și un cubuleț de unt. Șifonează o bucată de hârtie de copt pe care o plasezi direct peste pui pentru a preveni evaporarea. Acoperă vasul cu un capac și introdu-l în cuptorul preîncălzit |