Ingrediente
- 1,5-2 kg varza murata
- 1 kg Carne tocata
- 200 g Ceapa
- 100 g Orez
- 2 Linguri ulei
- 150 ml apa calduta
- 100 ml Bulion
- 1 lingura Cimbru
- 1 legatura Marar
- 1/2 lingura Boia
- 3 frunze dafin
- 1 lingurita Piper
- dupa gust Sare
Mod de preparare
Sarmale in foi de varza murata
Această rețetă tradițională românească de sarmale în foi de varză murată este foarte iubită și apreciată în întreaga țară. Multe familii au variante moștenite de la strămoși, care sunt pregătite cu mândrie și transmise din generație în generație. Daca vrei sa vezi retete de sarmale de post, acceseaza carteadebucate.ro
Cu toate acestea, în ultimii ani s-a dezvoltat un fel de dispută culturală cu privire la originea sarmalelor. Există oameni care susțin că acest preparat nu are nicio legătură cu istoria și tradițiile noastre românești, în timp ce alții insistă că sarmalele sunt de fapt o parte fundamentală a moștenirii noastre culinare, datând din perioada dacilor.
(opțional) carne de porc afumată (bucăți de ciolan, costiță etc.)
Pasi de urmat
1 Done | Începeți prin a despărți și clăti frunzele de varză murată cu apă caldă. Dacă frunzele sunt prea sărate, puteți repeta acest proces. Împărțiți frunzele în bucăți aproximativ egale, eliminând nervurile tari. |
2 Done | Încălziți uleiul într-o oală, adăugați ceapa tocată mărunt și lăsați-o la călit. Adăugați apoi orezul și lăsați-l să se călească alături de ceapă pentru câteva minute. Adăugați paprika, apoi lăsați compoziția să se răcească. |
3 Done | Tăiați carnea de porc în bucăți mici sau dați-o prin mașina de tocat. Amestecați carnea cu orezul și ceapa călită, adăugați cimbrul, mărarul tocat mărunt, piperul și sărarea după gust. |
4 Done | Luați o foaie de varză, puneți o lingură din amestecul de carne la baza ei și împăturiți-o în formă de pachet. Repetați acest proces până când amestecul de carne se termină. |
5 Done | Într-o oală mare, puneți un strat de frunze de varză rămase, apoi așezați sarmalele în straturi. Între straturi, puteți pune bucăți de carne de porc afumată și frunze de dafin. |
6 Done | Într-un castron separat, amestecați bulionul de roșii cu apa călduță și turnați peste sarmale în oală. Dacă nu acoperă sarmalele, adăugați mai multă apă. |
7 Done | Acoperiți oala cu un capac și lăsați sarmalele să fiarbă la foc mic pentru cel puțin 2-3 ore. |
8 Done | Sarmalele sunt gata atunci când frunzele de varză sunt moi și carnea este gătită complet. Serviți sarmalele cu smântână, ardei iute și mămăligă. |