Sarmale in foi de varza murata

Distribuie pe social media

Sau poți să copiezi link-ul de mai jos

Ingrediente

1,5-2 kg varza murata
1 kg Carne tocata
200 g Ceapa
100 g Orez
2 Linguri ulei
150 ml apa calduta
100 ml Bulion
1 lingura Cimbru
1 legatura Marar
1/2 lingura Boia
3 frunze dafin
1 lingurita Piper
dupa gust Sare

Sarmale in foi de varza murata

Bucataria:
  • Mediu

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Sarmale in foi de varza murata

Această rețetă tradițională românească de sarmale în foi de varză murată este foarte iubită și apreciată în întreaga țară. Multe familii au variante moștenite de la strămoși, care sunt pregătite cu mândrie și transmise din generație în generație. Daca vrei sa vezi retete de sarmale de post, acceseaza carteadebucate.ro

Cu toate acestea, în ultimii ani s-a dezvoltat un fel de dispută culturală cu privire la originea sarmalelor. Există oameni care susțin că acest preparat nu are nicio legătură cu istoria și tradițiile noastre românești, în timp ce alții insistă că sarmalele sunt de fapt o parte fundamentală a moștenirii noastre culinare, datând din perioada dacilor.

(opțional) carne de porc afumată (bucăți de ciolan, costiță etc.)

Pasi de urmat

1
Done

Începeți prin a despărți și clăti frunzele de varză murată cu apă caldă. Dacă frunzele sunt prea sărate, puteți repeta acest proces. Împărțiți frunzele în bucăți aproximativ egale, eliminând nervurile tari.

2
Done

Încălziți uleiul într-o oală, adăugați ceapa tocată mărunt și lăsați-o la călit. Adăugați apoi orezul și lăsați-l să se călească alături de ceapă pentru câteva minute. Adăugați paprika, apoi lăsați compoziția să se răcească.

3
Done

Tăiați carnea de porc în bucăți mici sau dați-o prin mașina de tocat. Amestecați carnea cu orezul și ceapa călită, adăugați cimbrul, mărarul tocat mărunt, piperul și sărarea după gust.

4
Done

Luați o foaie de varză, puneți o lingură din amestecul de carne la baza ei și împăturiți-o în formă de pachet. Repetați acest proces până când amestecul de carne se termină.

5
Done

Într-o oală mare, puneți un strat de frunze de varză rămase, apoi așezați sarmalele în straturi. Între straturi, puteți pune bucăți de carne de porc afumată și frunze de dafin.

6
Done

Într-un castron separat, amestecați bulionul de roșii cu apa călduță și turnați peste sarmale în oală. Dacă nu acoperă sarmalele, adăugați mai multă apă.

7
Done

Acoperiți oala cu un capac și lăsați sarmalele să fiarbă la foc mic pentru cel puțin 2-3 ore.

8
Done

Sarmalele sunt gata atunci când frunzele de varză sunt moi și carnea este gătită complet. Serviți sarmalele cu smântână, ardei iute și mămăligă.

Recenzii reteta

Nu există încă recenzii pentru această rețetă, folosește formularul de mai jos pentru a-ți scrie recenzia
somon la cuptor
inapoi
Somon la cuptor
conopida la cuptor
următoarea
Conopida la cuptor
somon la cuptor
inapoi
Somon la cuptor
conopida la cuptor
următoarea
Conopida la cuptor

Adaugă comentariul tău